Torsdag d. 4. april 2019, kl. 19:30

Der er stor kormusik  torsdag den 4. april kl. 19.30, når Klosterkirkens Kor fra Nykøbing F. Sogn og Maribo Domkirkes koncertkor går sammen om at opføre et af det 20. århundredes kirkelige mesterværker Maurice Duruflés Requiem.
Et Requiem er oprindeligt en latinsk messe, som traditionelt bliver opført ved Allehelgen, hvor man mindes de døde slægtninge. Men også i fastetiden som peger hen mod Jesu lidelse, død og genopstandelse, giver det mening at opføre værket. Durufles requiem består af 9 satser, som har hvert sit udtryk. Vi møder sorgen, skønheden, vreden og håbet og  stilen er overvejende meditativ og rolig.
I dag hører Duruflés Requiem til et af de mest elskede kirkelige korværker fra nyere tid.
Organist og kantor Jan Ole Vanggaard dirigerer, og domorganist Vibeke Vanggaard spiller orgel til værket. Endvidere medvirker Tue Lautrup fra Ensemble Storstrøm på cello.
Der er gratis entré og efter koncerten vil der blive serveret et glas vin i våbenhuset.

gratis