Koncert | Nykøbing Falster Sogn

Fredag den 30. september kl. 19.00 og 20.30

Musik til fred og trøst

Requiem af John Rutter for 4 kor, kammerensemble, sopransolist og orgel

John Rutters Requiem er et af de mest elskede korværker skrevet i det 20. århundrede. Oprindeligt blev det i 1985 skrevet som et personligt mindesmærke til komponistens far. Musikken veksler mellem det lyriske og det dramatiske og spejler menneskelivet, hvor lys og trøst møder mørke og fortvivlelse. Et Requiem er en dødsmesse - altså musik skrevet til mennesker i sorg.

Koncerten udspringer af et stort anlagt samarbejde mellem flere kirker og kulturinstitutioner på Lolland-Falster og Sydsjælland. Der medvirker kor og organister fra Næstved, Nykøbing F og Maribo Domkirke. Værket opføres i en kammermusikversion hvor Ensemble Storstrøm og domorganist Vibeke Vanggaard udgør orkestret. Jørgen Graven Nielsen dirigerer og sopransolist er Louise Mc Lelland.

Billetter sælges via Ensemble Storstrøms hjemmeside. Værket opføres to gange kl. 19.00 og 20.30.