Koncert | Nykøbing Falster Sogn

SIRENA

Søndag den 21. august kl. 15.00

”Fra Arvefjender til Broderfolk” med Blokfløjtekvartetten SIRENA

Coronakrisen inspirerede til dette spændende tema til en koncert, som er en musikalsk rejse i den dansk-svenske historie. Under Coronakrisen stod SIRENA i lange perioder uden mulighed for at mødes og øve sammen. Med halvdelen af medlemmerne i Sverige og den anden halvdel i Danmark gjorde restriktioner det umuligt. Ud af dette benspænd opstod idéen til et koncertprogram, hvor historiske kriser mellem de to lande løber som en rød fortælletråd og danner baggrund for både ny og ældre musik, der relaterer sig til landenes fælles historie.

Nordens ældste kendte folkevise ”Drømte mig en drøm i nat” begynder rejsen i mere end 700 års musik. Værker af bla. Dowland og den svenske musiks fader, Johan Helmich Roman sætter sammen med danske Carl Nielsen musik til den fælles dansk-svenske historie.

Som et højaktuelt indslag er et helt nyt værk af den svenske komponist Lovisa Duprat, der tager udgangspunkt i Coronakrisen. Værket er en slags lydlandskab, der portrætterer Øresund fra før til nu.

Sirena er en anerkendt og nyskabende blokfløjtekvartet fra Øresundsregionen, som består af Karina Agerbo, Pia Brinch Jensen, Marit Ernst Bock og Pia Loman. Kvartetten blev dannet i 1993, mens alle endnu var studerende på Syddansk Musikkonservatorium.